fastly:ivanarasic_1648470191_28
Učitavanje...
Ivana Rašić: Cilj nam je poboljšati kvalitetu studiranja
28.03.2022

Novoizabrana predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru je Ivana Rašić, studentica 4. godine Pravnog fakulteta. Jednoglasno je izabrana na mjesto predsjednice 21. ožujka 2022. godine na redovnoj sjednici Predsjedništva. Od brojnih ideja i ciljeva koje novoizabrana predsjednica planira, izdvojene su sljedeće.

 1. Aktivno sudjelovanje u radu Senata Sveučilišta u Mostaru i zastupanje interesa svih studenata, budući da je Senat mjesto na kojem studentski predstavnici moraju biti otvoreni i jasno predstavljati studentske probleme kao i prijedloge za njihova rješenja.
 2. Približiti Studentski zbor SUM - a studentima Sveučilišta u Mostaru, odnosno misiju, viziju, ulogu, status, aktivnosti kao financijski plan i okvir te utrošena sredstva.
 3. U suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) te Federalnom gospodarskom komorom (moguće i druge komore uključiti) nastavljati s organizacijom Sajma poslova gdje će biti ponuda sezonskih poslova za sve studente. Studentima koji se žele zaposliti, dati mogućnost da popunjavanjem upitnika/anketa o mogućem zapošljavanju što brže i lakše pronađu željeno zanimanje te ostvare kontakt sa poslodavcem.
 4. Osnažiti povezivanje Studentskog zbora SUM - a sa Studentskim servisom kako bi se studentima omogućilo više prilika i mogućnosti za honorarni rad.
 5. Pokušati svesti troškove na minimum, a povećati kvalitetu rada.
 6. Športu se posvetiti kroz cijelu godinu raznim turnirima i pratiti kvalitetne studente te ih slati na međunarodna natjecanja u cilju promocije Sveučilišta.
 7. Nastaviti suradnju sa HNK Mostar te pokušati animirati studente da što više posjećuju predstave koje se izvode.
 8. U Hrvatskom studentskom zboru potrebno je nastaviti tražiti veća prava za studente našeg Sveučilišta. Kako bi Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru bio bolje pozicioniran u RH potrebno je odlaziti na sjednice, kao i organizirati da se jedna sjednica održi u Mostaru.
 9. Nastaviti sa sudjelovanjem na natjecanju STEM Games jer je prepoznato kao kvalitetno natjecanje u športu i znanju preko kojeg studenti mogu pronaći željeni posao. Što više promovirati natjecanje među studentima i podijeliti s njima pozitivna iskustva s kojima smo se susreli.
 10. Uspostaviti suradnju sa Uredom za studente sa invaliditetom Sveučilišta u Mostaru. Oslanjajući se na međunarodne dokumente te pravnu regulativu u Bosni i Hercegovini a koja se tiče zaštite ljudskih prava, poseban naglasak potrebno je staviti upravo na ovu kategoriju studenata. Sveučilište u Mostaru želi osigurati uvjete za jednak pristup kao i aktivno sudjelovanje studenata u visokom obrazovanju.
 11. Raditi na tome da naš kampus bude čist, s puno rasvjete noću i siguran za sve prolaznike. Napisani projekt “Obnova atletske staze“ treba realizirati te dovršiti započete radove na igralištu. Promovirati novi izgled kampusa, organizirati događaje na otvorenom, u amfiteatru.
 12. Ostvariti više suradnji s institucijama i organizacijama te ujedno potencijalnim sponzorima i partnerima, prvenstveno u svrhu jednokratnih financijskih potpora za studente slabijeg imovinskog stanja. Broj dodijeljenih potpora treba povećati pomoću dodatnih „ulagača“. Poslati pozive potencijalnim organizacijama ili institucijama, pravnim osobama te ostvariti dugoročnu suradnju u svrhu pružanja potpore.
 13. Svjesni smo kako, s obzirom na brojku studenata Sveučilišta u Mostaru, imamo jako mali broj onih koji su spremni prijaviti se na mobilnost odnosno razmjenu studenata. Jedan od ciljeva jest povećati tu brojku na način da se aktiviraju odgovorne osobe za mobilnost studenata koje bi uz mjesečne prezentacije o mogućnostima razmjene, uključile i studente koji su otišli na razmjenu. Napraviti bolju koordinaciju između svih prodekana za međunarodnu suradnju i koordinatora Studentskog zbora.
Učitavanje...
Povezano
Najnovije
Najčitanije
Partneri:
Sva prava pridržana © SUMIT 2024