fastly:1_1626764825_25
Učitavanje...
Studentica Monika Marić uskoro postaje profesorica grafičkog dizajna, a to je ono što najviše voli
20.07.2021

“Photoshop-om sam se počela baviti iz znatiželje, a sada čekam da postanem certificirana kao profesor od strane Adope Photoshopa, a to priznanje ima tek nekolicina u cijeloj BiH”, kazala je za SUMSovu Monika Marić, studentica treće godine engleskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Marić ističe kako je odabrala povijest umjetnosti kao studij  koji joj daje motivaciju za dizajniranje novih fotografija i radova te da većinu poslovanja obavlja na engleskom jeziku.

Uskoro završava svoj preddiplomski studij s kojim je paralelno pohađala nekolcinu tečajeva na temu fotografije i dizajna te bila predavač na tečajevima grafičkog dizajna za preko 150 studenata SUM-a. “Nakon što sam spremila i pregledala završni ispit drugim studentima mogu reći da sada malo više razumijem svoje profesore i odgovornosti koje taj svijet nosi”, kazala je Marić.

Smatra da je jedna od najvažnijih vrlina biti požrtvovan i organiziran. Zbog fakultetskih obveza koje mora balansirati zajedno s izvannastavnim aktivnostima i usavršavanjima ponekad je potrebno žrtvovati zabavu i druženja koja su za studentske godine uobičajna.

“Dosta je teško savladati takvo znanje pogotovo kad imate uz to i fakultetske obaveze, a svaki student pogotovo dvopredmetni znaju koliko je važno rasporediti svoje vrijeme za obveze. Znala sam dosta puta ne otići vani s prijateljima da stignem sve i trčala bih na tečajeve s jednog kraja grada na drugi”.  Iako joj je vrijeme poprilično popunjeno Marić ističe kako se uvijek može naći vrijeme za odmor i kako upravo to najzahtjevnije razdoblje vrijedi kada se ukažu konačni rezultati.

“Mislim da je vrhunac bio kad sam slušala online petodnevna predavanja iz Photoshopa kod članova photoshop Hall of Fame-a dok sam u toku dana slušala predavanja na fakultetu”, objašnjava Marić.  

Nakon završetka studija planira posjetiti nekoliko tečajeva od poznatih fotografkinja, a prioritet joj je ovoga ljeta položiti tečaj i dobiti certifikat za profesora Adope Photoshop dizajna. Marić bi tada postala jedna od rijetkih u BiH sa ovakvim priznanjem. 

Gordana Banović

Učitavanje...
Connected
Latest
Most Popular
Partners:
All rights reserved © SUMIT 2024