fastly:svemo_1616679855_56
Učitavanje...
Sveučilište u Mostaru: Izabrane nove dekanice na tri fakulteta
25.03.2021

Na današnjim sjednicama Znanstveno-nastavnoga vijeća Pravnog fakulteta, Građevinskog fakulteta i Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru odabrane su tri dekanice na četverogodišnje mandatno razdoblje od 2021. do 2025. godine, piše SUM Sova.

Nova dekanica Pravnog fakulteta je prof. dr. Snježana Pehar, koja je do sada, između ostaloga, bila prodekanica za znanost i razvitak ovoga fakulteta. Na mjesto dekanice dolazi nakon profesorice Sabrine Horović.

Nova stara dekanica Građevinskog fakulteta je prof. dr. Maja Prskalo, koja je tu dužnost obnašala i protekle četiri godine, a na današnjoj je sjednici drugi put izabrana na mjesto dekanice. Magistrirala je na Sveučilištu u Splitu, a doktorirala na Sveučilištu u Mostaru. Članica je Hrvatskog društva arhitekata i građevinskih inženjera Bosne i Hercegovine, Hrvatskog geotehničkog društva, kao i Međunarodnog društva za mehaniku stijena i Međunarodnog društva za mehaniku tla i geotehničkog inženjerstva, piše SUM Sova.

Nakon prof. dr. Željka Stojkića na mjesto dekanice Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike dolazi prof. dr. Davorka Šaravanja.

Podsjećamo, ranije je na mjesto dekana Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti izabran prof. dr. Marin Ćorluka, dok je na drugi mandat za dekana Filozofskog fakulteta izabran prof. dr. Ivica Musić.

Do konca mjeseca trebali bi biti izabrani novi dekani i na preostalih šest fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Pred novim upravama na fakultetima, a potom i na SUM-u, naći će se brojni izazovi, posebice zbog pandemije korona virusa koja ne jenjava,a time i modelima izvođenja nastave koji su uvijek aktualno pitanje. Također, naći će se i potpuna provedba financijske integracije te osiguravanje financijske stabilnosti, ali i suradnja s međunarodnim partnerima, sveučilištima i institucijama što će i dalje biti strateško pitanje kako bi fakulteti i Sveučilište bili vidljivi u međunarodnom akademskom prostoru. /SUM Sova/

 

Učitavanje...
Povezano
Najnovije
Najčitanije
Partneri:
Sva prava pridržana © SUMIT 2024