fastly:Slika2_1626349833_42
Učitavanje...
Sveučilište u Mostaru dobilo prve magistre elektrotehnike
15.07.2021

Prve obrane diplomskih radova na diplomskom studiju elektrotehnike održane su u srijedu 14. srpnja 2021. godine. Na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike svoje diplomske radove obranili su studenti Marko Blažević i Marin Majstorović te postali prvi magistri elektrotehnike na Sveučilištu u Mostaru.

Prije pet godina Sveučilište u Mostaru pokrenulo je studij elektrotehnike koji provodi Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike. Studij je organiziran u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva iz Zagreba (FER), Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka (FERIT) i Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita (FESB), čiji profesori sudjeluju u izvedbi nastavnog procesa.

Studij se također izvodi i u suradnji s poduzećima iz BiH – Elektroprivreda HZHB, Elektroprijenos i HT Mostar, koji osim kadrovske potpore, studij upotpunjuju s aktualnim izazovima u gospodarstvu te je organiziran prema Bolonjskom procesu u 2 ciklusa – preddiplomski studij u trajanju od 3 godine i diplomski studij u trajanju od 2 godine.

Studenti prve generacije koji su preddiplomski studij upisali 2016. godine, a diplomski studij 2019. godine, ove godine okončavaju diplomski studij.

Iskrene čestitke prvim magistrima elektrotehnike sa željom da na tržištu rada postignu jednak uspjeh kao i tijekom studiranja.

Povezano
Najnovije
Najčitanije
Partneri:
Sva prava pridržana © SUMIT 2022