fastly:slika1_1693817792_62
Učitavanje...
Sastanak Generalnog i Upravnog odbora EUPeace-a
04.09.2023

Sveučilište Limoges u Francuskoj bilo je domaćin sastanka Generalnog i Upravnog odbora EUPeace. Ovaj sastanak predstavlja prekretnicu za EUPeace nakon što je Europska komisija u srpnju objavila pozitivne rezultate projekta EUPeace. To označava početak nove faze projektiranja i izvođenja aktivnosti i inicijativa.

Podsjećamo da je Europska komisija objavila rezultate poziva 2023. Erasmus+ Inicijative europskih sveučilišta, koja podržava saveze visokoškolskih ustanova. Sveučilište u Mostaru, kao jedan od devet partnera Europskog sveučilišta za mir, pravdu i inkluzivna društva (EUPeace), pridružilo se sedam novih saveza unutar inicijative Erasmus+ „Europska sveučilišta".

Savezi europskih sveučilišta pružaju priliku novoj generaciji studenata da studiraju i rade u različitim europskim zemljama, na različitim jezicima i unutar različitih akademskih disciplina. Tijekom dvodnevnog sastanka, predstavnici institucija članica EUPeace-a okupili su se kako bi raspravljali i planirali sljedeće korake u projektu, te razvili strategije za snažnu i dugoročnu suradnju.

Sveučilište u Mostaru predstavljale su prorektorica za međunarodnu suradnju, prof. Sanja Bijakšić, i voditeljica Akademije SUM, prof. dr. sc. Davorka Topić-Stipić. Ovaj sastanak označava početak novih prilika za Europsko sveučilište za mir, koje će nastaviti razvijati svoju misiju promicanja mira, pravde i inkluzivnosti kroz suradnju s drugim europskim sveučilištima i oblikovanje budućnosti europskog visokog obrazovanja.

Učitavanje...
Učitavanje...
Povezano
Najnovije
Najčitanije
Partneri:
Sva prava pridržana © SUMIT 2024