fastly:FB_IMG_1652870010966_1652877248_93
Učitavanje...
Profesorica na Sveučilištu u New Yorku Dr. Walsh: “Iznimno je važno da svi budu medijski pismeni”
18.05.2022

Lauren Walsh, održala je "Media Literacy Workshop" na engleskom jeziku u prostorijama Američkog kutka u Mostaru. Radionica je dio US Embassy Speaker Project-a, u sklopu kojeg je Walsh i ranije dolazila u Mostar.

Radionici su nazočili studenti novinarstva, odnosa s javnošću te engleskog jezika Sveučilišta u Mostaru.

Lauren Walsh predaje medijsku pismenost na Sveučilištu u New York-u, gdje je direktorica Gallatin Photojournalism Lab-a. Također je direktorica nacionalne arhive fotogragije i sjećanja -  Lost Rolls America. Autorica je knjiga "Conversations on Conflict Photography" i "Through the Lens: The Pandemic and Black Lives Matter".

Walsh je iskazala zadovoljstvo ishodom radionice i smatra da su studenti odradili fantastičan posao. "Sudjelovali su u razgovoru, kritično razmišljali i zabavili se sa radionicama fotografije", rekla je.

Zainteresirana je za politiku i etiku fotografije te istraživanje suvremene vizualne kulture.  Zbog toga je na čelu obrazovnih inicijativa medijske pismenosti u SAD-u i inozemstvu te vodi radionice i predavanja na globalnoj razini, s naglaskom na etiku i fotografije. Najveću pažnju daje fotonovinarstvu, s posebnim naglaskom na fotografiji sukoba i novinarstvu mira. Walsh je od NYU-a nagrađena za izvrsnost u nastavi.

Zaključila je kako vrlo važno da svi budu više medijski pismeni, pogotovo mladi studenti i novinari. Izrazila je zadovoljstvo činjenicom da studenti već kritički razmišljaju o temi medijske pismenosti i da su shvatili važnost iste.

Autor teksta: Maria Ema Mijan 
Izvor fotografija: Američki kutak Mostar
Učitavanje...
Povezano
Najnovije
Najčitanije
Partneri:
Sva prava pridržana © SUMIT 2024