fastly:84126066-141e-4294-bde7-cfb802762a54_1712755418_95
Učitavanje...
Pokretanjem online studija prate se suvremeni trendovi visokoškolskog obrazovanja
10.04.2024

Prateći suvremene trendove visokoškolskog obrazovanja Sveučilište u Mostaru proaktivno se prilagođava novim izazovima te uspostavlja temelje za pokretanje online studiranja. U skladu s time na zajedničkoj tematskoj sjednici odjela studija Novinarstva i odjela studija Odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta, razmatrano je pokretanje diplomskih online studija Novinarstava i Odnosa s javnošću.

Prvi korak u proces pokretanja online studija bio bi prilagodba nastavnih planova i programa koji trebaju imati identične kompetencije i ishode učenja te koji su izrađeni nakon temeljite analize srodnih online studija u Europi i svijetu. U definiranju prvih radnih verzija online diplomskih studijskih programa u obzir su uzete specifičnosti online okruženja i zahtjevi i potrebe suvremenog novinarstva i odnosa s javnošću. Prije konačnog usvajanja nastavnih planova i programa uslijedit će javna rasprava, koja će biti održana 15. travnja u 10 sati u prostorijama televizije Sveučilišta u Mostaru.

Jedan od glavnih ciljeva je osigurati jednaku kvalitetu teorijske i praktične nastave kao u tradicionalnom visokoškolskom obrazovanju. Stoga posebnu pozornost Sveučilište u Mostaru posvećuje tehnološkoj infrastrukturi koja podržava interaktivna online predavanja, pristup multimedijskim učionicama, knjižnicama i drugim resursima koji će pružati podršku u učenju. Kroz različite metode učenja, interaktivne platforme te komunikaciju s profesorima i kolegama putem elektroničkih medija studenti će steći relevantno znanje i vještine koje zahtjeva suvremeno  tržište rada.

Nakon usuglašavanja te procedure usvajanja nastavnog plana i programa, Sveučilište u Mostaru prvu generaciju studenata diplomskih online studija Novinarstva i Odnosa s javnošću upisalo bi u akademskoj 2024./2025. godini. Pokretanjem online programa studiranja Sveučilište u Mostaru reflektira stvarne potrebe i trendove tržišta rada te postavlja temelje u digitalnoj transformaciji visokoškolskog obrazovanja. Ovaj model omogućit će pristup visokokvalitetnomu obrazovanju većemu broju studenata, uključujući one koji zbog zemljopisnih ili drugih ograničenja ne mogu pohađati redovne nastavne programe.

Učitavanje...
Povezano
Najnovije
Najčitanije
Partneri:
Sva prava pridržana © SUMIT 2024