fastly:1_foto_projekt_1644396723_49
Učitavanje...
Nastavnici SUM-a sudjeluju u IPA projektu „Obrazovanje za zapošljavanje u BiH” 
09.02.2022

Tim za IPA projekt „Obrazovanje za zapošljavanje u BiH“, u kojem sudjeluju nastavnici Sveučilišta u Mostaru, djelatan je na planiranju pripreme i implementacije mjera i instrumenata za jačanje relevantnosti visokog obrazovanja za potrebe tržišta.

Ovaj projekt ima za cilj doprinijeti razvoju ljudskih potencijala u skladu s potrebama tržišta rada u Bosni i Hercegovini.

Projekt pomaže vlastima u BiH u poboljšanju kapaciteta i strukture za planiranje obrazovnog procesa i kvalitete obrazovnih ishoda.

Financiran je od strane EU i rješava postojeće nedostatke obrazovnog sustava kroz razvoj suvremenih usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i poboljšanje kvalitete kvalifikacija u strukovnom i visokoškolskom obrazovanju, kao i jačanje kapaciteta ljudskih potencijala na svim razinama.

Projekt će omogućiti osposobljavanje nastavnika i jačanje kapaciteta obrazovnog osoblja te razviti nove studijske programe i kurikulume za učiteljske fakultete temeljene na ishodima učenja, što uključuje suvremene metodologije poučavanja i ključne kompetencije.

Zanimljivosti o projektu dostupne su na linku i Facebook stranici.

 

Učitavanje...
Povezano
Najnovije
Najčitanije
Partneri:
Sva prava pridržana © SUMIT 2024