fastly:unnamed_1615907153_35
Učitavanje...
Studij socijalnoga rada FF obilježio svjetski dan socijalnog rada: "Covid 19 nas vodi u ekstremno siromaštvo"
16.03.2021

Studij socijalnoga rada Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru obilježio je Svjetski dan socijalnoga rada online predavanjem prof. dr. sc. Nine Žganeca na temu Zajednica – Zaboravljeni ili tek zanemareni okvir djelovanja socijalnog rada?.

Tema je odabrana u sklopu globalne teme koju je definirala Međunarodna federacija socijalnoga rada (IFSW), a glasi: U buntu: Jesam jer jesmo – jačanje socijalne solidarnosti i globalne povezanosti.

Prof. Nino Žganec se dotaknuo i teme koja je povezana sa COVID-19 te je istaknuo kako je ovo najveća tragedija za stanovništvo poslije Drugog svjetskog rata te kako nas ovo vodi u ekstremno siromaštvo.

„Pogođene su tradicionalno ugrožene skupine, odnosno žene koje rade u njezi te djeca koja su se morala prilagoditi online načinu učenja. To su neke od posljedica koje ćemo tek kasnije vidjeti i koje će trebati dugoročno sanirati“, rekao je prof. Žganec.

Naveo je kako je posao i zadatak socijalnih radnika organiziranje i razvoj aktivnih zajednica te da je jedan od i posao zajednice usmjeren na ljude koji se osjećaju isključeni iz društva.

Predavanje je pratilo 60 sudionika od kojih su većina sa Studija socijalnoga rada, a imali su vremena za raspravu i pitanja. Dr. sc. Anita Begić se zahvalila na sudjelovanju.

Povezano
Najnovije
Najčitanije
Partneri:
Sva prava pridržana © SUMIT 2021