fastly:IMG-20210224-WA0009_1614202347_73
Učitavanje...
Studenti stečeno znanje primjenjuju u Dentalnoj klinici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
24.02.2021

Filip Kožul / SUM Sova

Kroz učenje i praktičan rad studenti imaju mogućnost raditi u suvremeno opremljenim ordinacijama koje se nalaze u sklopu Dentalne klinike Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Na ovom fakultetu naglasak se stavlja na obrazovanje budućih stomatologa orijentiranih više prema praksi kako bi u budućnosti bolje usavršili znanja i vještine.

O samom studiju Dentalne medicine i praktičnom radu, ali i učenju kroz kolegije koji dolaze prije samog rada s pacijentima za portal sumsova.ba je govorila doc. Sanja Jurišić, voditeljica predmeta Propedeutika u dentalnoj medicini, Parodontologija 1 i Oralna medicina 1.

"Stručni predmeti studija Dentalne medicine dijele se na  od pretkliničke i kliničke. U Kabinetu za pretkliničku Dentalnu medicinu naši studenti na nastavi iz vježbi  imaju  mogućnost rada na takozvanim «fantomima» čija su sastavnica modeli gornje i donje čeljusti sa umjetnim zubima. Uz nadzor asistenata stiču praktična znanja i  vještine prije početka rada sa  pacijentima u Dentalnoj klinici Medicinskog fakulteta", naglasila je doc. Sanja Jurišić.

Nastava iz vježbi održava se na Medicinskom fakultetu i Nastavnim bazama Medicinskog fakulteta.

"Logičan slijed programa našeg studija je da od pretkliničkog rada studenti s adekvatnim predznanjem dolaze u Dentalnu kliniku na rad s pacijentima", istaknula je doc. Jurišić. 

Bitna odrednica ovog studija je rad s pacijentima kao značajna stavka praktičnog dijela nastave. Važan segment su uvjeti i prostori u kojima studenti rade praktične zadatke, pa doc. Sanja Jurišić naglašava važnost kvalitetne infrastrukture i opreme.

"Za naglasiti je važno kako je Dentalna klinika MF-a suvremeno opremljena i ima  cjelokupnu infrastrukturu kao potporu tome da praktični rad studenta,  uz nadzor  njihovih asistenata, bude što bolji", kazala je doc. Sanja Jurišić.

Mišljenje o ovom studiju i praktičnom radu kojim stječu potrebno znanje za budućnost s nama je podijelila Nikolina Marušić, studentica četvrte godine Dentalne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

"Jako sam zadovoljna ovim studijem i kvalitetom kompletnog učenja, te se nadam kako će mi stečeno zanje pomoći da budem dobra stomatologinja. Praktični rad mi je draži i smatram da sam se dobro snašla u tome, ali iznimno je važno imati prethodno teorijsko znanje", kazala je studentica Nikolina Marušić.

Dentalna klinika Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru adaptirana je uz potporu Vlade Republike Hrvatske, projekt Ureda za pomoć Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Studentima je time omogućeno obučavanje u suvremenoj klinici što će i budućim generacijama koje se odluče upisati ovaj studij omogućiti kvalitetno usavršavanje u ovoj profesiji.

Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...
Povezano
Najnovije
Najčitanije
Partneri:
Sva prava pridržana © SUMIT 2024